Gee
Dah jadi rutin lepas solat subuh, seperti biasa, aku membersihkan kandang kucing, rumah kucing, sangkar kucing dan menguruskan kucing-kucing.. Selepas sejam, ketika asyik membelek anak2 kucing, lap mulut dan telinga anak2 kucing tu, terdengar sayup suara Beeha memanggil, "mama! mama!"..

Dengan tersenyum aku menyahut panggilan Beeha tanpa menoleh ke arahnya.  Bila selesai tugasku membelek anak kucing tu, aku terus mendapatkan Beeha.. erkkkkkkkkkkkkkkk!!!



Itu lah wajah nya yg sebenar-benarnya bila bangun pagi.. tapi ada tambahan! lipstikku! oh tidakkk!!! Aku berlari masuk bilik tidur sambil dukung Beeha..

ehmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!
Adoii.. abis la lipstik mama sayang!.. feveret lak tu! Lepas ni terpaksa la mama carik lip brush sbb dah tak boleh tonyoh lipstik cenggitu kat bibir mama dah.. Nanti kita serupaaaaa!

Lately Beeha, suka mencuba segalanya dengan sendiri tanpa bantuan sesiapa pun.. Kalau tolong jugak, jawapnya Beeha akan menjerit dan menyembamkan muka ke lantai - marah, memberontak!  

Malam tadi mama biarkan Beeha makan homemade chocolate yang dikirim oleh sahabat mama dari Jakarta..



Ehmmm nampak gaya, mama kena selalu standby wet tissues dan baju extra sbb ke mana saja Beeha pergi, kompem comot satu badan!

Psst! kalau baby boy pun kompem mcm ni jugakkan? hehe. jgn sampai dewasa sudah le ye..


Labels: edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. wansu Says:

    lawak laa beeha nih...tanda2 suka melawa dah ada....tonyoh lipstik sampai ke mata..wat eyeshadow skali..


  2. AQisH Says:

    hehehe..comey je beeha..nasib baiklah so far ct berjaya lg sorokkan lipstik dr pengetahuan anak dara tu..x tau ler plak anak dara kedua ni nnt camne huhu..