Gee
Apa tu? 1st time dengar *sbb tak sekolah aliran sains hehe * 
Doc kata sistem badan kita mmg ada benda ni..
Tp dlm kes Beeha lymph node tu bengkak
Dkt rahang belakang telinga..



Mama ambil a day-off sbb nk hantar Beeha ke hospital..
Risau sbb beguk dah baik tp bengkak tak surut.. 
Sebelum mendaftar mama doa harap bila balik kita semua sihat..
sbb? tiap kali pi hospital, kami semua sakit2! uhuk!
dah semua yg sakit dtg spital, mana ada org tak sakit dtg spital kan?
oleh tu agak2 leh kira tak brp byk kuman dan virus berterbangan kat tempat menunggu?


Tengok tu - no. 1084 *bukan no 4D ye*
Jeling kat scroll board - no. 1071
Hmm boleh ke survive waktu menunggu ni?

mula2..
buat dah..

jeng jeng... *kaki dah jejak lantai*
emmm pe nak buat ni eh.. *mama garu pala*
uncle bertuah yg berjaya menegur.. 

Lps uncle tu, Beeha di gendong oleh security kat situ ke hulu ke hilir.. 
Ma tak sanggup nak snap gambar..
security tu pun tak sanggup nak dukung Beeha
Beeha pun buat adegan biasa kalau boring

paham dah..
Ma belikan air cincau feveret Beeha eh?

tu diaaa.. haus rupanya hehe..
Ding dong!.. no Beeha dah keluar kat scroll board..
Jom!.. kita masuk bilik no. 1

Jururawat ambil tekanan darah di lengan dan hujung jari Beeha tu.

Itu baru rekod biasa2 .. Lps ni kita kena menunggu lagi
Dalam 20 minit, kita masuk bilik no. 3 lak - jumpa doktor..
Doc kata lymph node bengkak.. lymph node ni mcm penapis air.. dia tapis kekotoran
lymph node Beeha bengkak sbb jangkitan dr sakit tekak *sore throat*
Patut la Beeha 2-3 hari ni tak penah abis menyusu.. 
Syg mama ni sakit tekak rupanya.. aduh..
Doc suruh ambik darah..
slip utk ambik darah
Jom kita cari bilik no. 9..

ahh dah jumpa biliknya..
ehmm kena tunggu lagi.. 
apa nak buat?
jom kita membaca pamphlet yg ada kat situ Beeha.. 

err.. ni bukan membaca sayang.. ni menyusun namanya..
Ha!.. abg makmal tu dah panggil.. jom kita masuk bilik 
*dalam hati mama dah risau sbb bab ambik darah ni emmm*
Abg tu kata Beeha confirm nangis sbb dia tak suntik dr tapak kaki
aduh anak mama..
Biar lah ayah yg pegang.. mama tak sanggup..


Yeayy!!.. anak mama tough! sikit pun tak nangis la.. siap hairan je.. 
lega hati mama tau!

Lps dpt result, doktor kata Beeha confirm ada jangkitan. 
Kena abiskan ubat antibiotik yg diberi dalam masa seminggu

emmmm seminggu byk ni???
Ma dan ayh harap lps seminggu makan ubat ni, 
Beeha sihat dan bengkak surut
kalau tak Beeha kena datang hospital balik.. uhuk!

Labels: edit post
Reactions: 
0 Responses